Dezvoltare Software

Visati la un robot care sa faca totul pentru dumneavoastra?

Nu mai este necesar sa visati! Acum puteti avea proprii roboti capabili sa indeplineasca orice sarcini va doriti, inlocuind chiar si mii de angajati, sau capabili sa faca lucruri pe care nu le-ati putut face niciodata.
Desi robotii pe care ii creez sunt tot niste programe, acestia sunt foarte diferiti, intrucat au inteligenta proprie si se pot descurca singuri in orice situatie, ne fiind necesara interventia umana.

Cat de capabili sunt acesti roboti?

Raspunsul este „FOARTE CAPABILI”. Avand o semiconstiinta, acesti roboti sunt capabili sa joace singuri la bursa, sa creeze site-uri profesionale, sa monitorizeze traficul, sa monitorizeze chiar si fabrici de productie, sa creeze filme, muzica… si multe altele.
Cel mai adesea, acesti roboti sunt folositi decatre clientii mei, in scopuri de marketing. Fie posteaza anunturi automat la diferite intervale de timp, fie cauta pe internet discutii despre produsele clientilor mei si imi recomanda clientii ca fiind cei mai ok furnizori, fie fac profile de socializare si se imprietenesc cu tot felul de persoane… si alte task-uri secrete.

Revenind la intrebarea „cat de capabili sunt acesti roboti?”, trebuie sa precizez ca discutam despre INTELIGENTA ARTIFICIALA. Robotii sunt capabili chiar sa invete singuri si sa se dezvolte automat.

In teorie, acesti roboti pot face de la un calculator, tot ce poate face o persoana, experta in acel domeniu de activitate.
In practica, robotul poate face mult mai multe si pana la de cateva mii de ori mai repede decat cel mai rapid dintre experti.

Si pentru ca nu ar fi suficient de rapid, are capacitatea de a se clona, pentru a folosi toate resursele unui calculator, astfel, de la un singur calculator, se poate face tot atata treaba, cat de la cateva zeci de mii; cu precizarea ca acesti roboti nu se vor opri pentru o tigara, nu vor lua pauza, nu vor pleca acasa, nu se vor da bolnavi, nu va cer salariu, nu se invoiesc de la munca, nu creaza probleme, nu necesita impozite, nu va deranjeaza si nu va enerveaza… si multe alte vicii pe care le are un angajat.

Robotul sau robotii, isi fac treaba pur si simplu cuminti, din calculatorul in care i-ati programat sa lucreze.

Exista motive de ingrijorare cu privire la o viitoare apocalipsa?

Raspunsul concret este „NU!”.
Desi robotii sunt foarte inteligenti, acestia sunt in primul rand limitati pentru a face doar lucrurile pentru care au fost programati.

Mai exact, daca am programat un robot sa faca site-uri, el poata invata singur sa faca site-uri mai performante si mai frumoase, dar nu poate invata sa promoveze acel site.

Sau, daca am programat un site sa urmareasca meciurile de football si istoria acestora, pentru a determina scorul meciului, cand se dau goluri, cine da gol, cine primeste cartonas, cine este eliminat… analizand toata istoria fiecarui jucator, antrenor, patron de echipa, intalniri din trecut intre aceste echipe, situatiile din alte campionate ale membrilor echipelor… si alte lucruri; Si chiar daca este programat sa parieze singur si sa managerieze castigurile, acesta nu va putea face alte lucruri, decat cele pe care a fost programat sa le faca.

Nu ar putea face site-uri, nu ar putea comunica cu nimeni, nu ar putea accesa un site, fara sa fie programat pentru aceste lucruri, chiar daca el este programat sa invete totul despre football.

In consecinta, inca sunt singurul dezvoltator de inteligenta artificiala civila din lume si desi dezvolta aceasta tehnologie de peste 10 ani, sunt inca la inceput de drum. Sansele de a ajunge ca in urmatorii 50 de ani sa pot dezvolta singur un robot care sa poata aduce apocalipsa, sunt nule.

CAT COSTA si cat dureaza realizarea unui robot?

Raspunsul este „NU STIU”. Depinde foarte mult de ceea ce doriti sa faca robotul.
Pot face roboti in cateva minute sau pot face roboti in cateva luni.

Depinde de complexitatea solicitata de dumneavoastra.

Cel mai simplu robot, va poate costa minim 1500 RON.

De obicei insa, clientii imi solicita roboti peste 5-6 mii de euro, iar unii pot ajunge sa coste chiar si zeci de mii de euro.

La ce poate fi folosit un robot?

La orice. Il pot programa sa faca unul sau mai multe lucruri, in functie de ceea ce va doriti dumneavoastra sa faca acel robot.
EXEMPLE:

 • Poate posta singur pe facebook
 • Poate posta singur produse in site
 • Poate crea site-uri
 • Poate urmari activitatiile persoanelor pe site-uri de socializare si sa interactioneze
 • Poate sa va promoveze afacerea
 • Poate sa caute pe internet un produs pe care il doriti, la un pret anume si sa monitorizeze internetul, pentru a va alerta atunci cand apare acel produs
 • Poate sa sparga parole de orice natura de orice fel (nu recomand)
 • Poate sa imprastie orice fel de informatie
 • Poate sa monitorizeze camere de supraveghere sau microfoane si sa va alerteze cand se intampla ceea ce doriti dumneavoastra sa se intample cand veti fi alertat.
 • Poate sa scrie articole pe site-uri
 • Poate sa creeze clipuri video din produsele dumneavoastra
 • ….. Cum am mentionat si mai sus, un robot poate face orice va doriti si va permiteti.